Friday, May 18, 2012

Дати на круизите до Антарктида през 2012 и 2013г.


Тук можеш да видиш вариантите за пътуване като дати и продължителност на круизите до Антарктида:
Ушуая • Ушуая
Заминаване: 22 ноември 2012 г.
Круиз: 10 дни / 9 нощи
1 ден: Ушуая, Аржентина – качване на кораба от 17:00 до 18:00 ч.
2 ден: по море – протокът Дрейк
3 ден: по море – протокът Дрейк
4 ден Неко/ Райският залив / Каналът Лемер (Антарктида)
5 ден: Порт Локрой/ Кавървил (Антарктида)
6 ден: островът Дисепшън (Антарктида)
7 ден: пътешестване в морето на Уедел (Антарктида)
8 ден: по море – протокът Дрейк
9 ден: по море -  протокът Дрейк
10 ден Ушуая, Аржентина
Слизане от кораба след закуска.
Ушуая• Ушуая
Корабът Austral заминава на: 11.12. 2012 • 29.01.2013
Корабът Boréal заминава на: 19.01.2013 • 29.01.2013 • 08.02.2013 • 18.02.2013
Круизът е: 11 дни/10 нощи
1 ден: Ушуая (Аржентина)
Бординг на кораба от 17.00 до 18.00 ч.
2, 3 ден: по море – протокът Дрейк
4 ден: заливът Неко / Райският залив / Канала Лемер (Антарктида)
5 ден: островът Плиньо / Порт Локрой (Антарктида)
6 ден: Къвървил / протокът Герлаш (Антарктида)
7 ден: островът Дисепшън (Антарктида)
8 ден: круиз в морето на Уедел / Браун Блъф (Антарктида)
9 ден: по море – протокът Дрейк
10 ден: по море – протокът Дрейк
Ушуая (Аржентина) – 23.00 ч.
11 ден: Ушуая (Аржентина) слизане от кораба Ушуая• Ушуая
отпътуване: 21 декември 2012 • 05.01.2013
Круиз: 16 дни/ 15 нощи
1 ден: Ушуая (Аржентина)
Качване на кораба от 16.30 – 17.30 ч.
2 ден: по море
3 ден: Ню Айланд/ Уест пойнт (Фолклендски острови)
4, 5 ден: по море
6 ден: Равнината Салисбъри / Заливът Фортуна (Южна Джорджия)
7 ден: Гритвикен / Заливът Сейнт Андрюз (Южна Джорджия)
8 ден: Голд Харбър / Дрикалки Фиорд (Южна Джорджия)
9, 10 ден: по море
11 ден: круиз в морето на Уедел / Браун Блъф (Антарктида)
12 ден: Антарктическия проток / Неко / Райският залив (Антарктида)
13 ден: островът Дисепшън / островът Халф Муун (Антарктида)
14 ден: по море - протокът Дрейк
15 ден: по море - протокът Дрейк
Ушуая (Аржентина) –    23.00 ч.
16 ден: Ушуая (Аржентина): слизане от кораба
Ушуая • Монтевидео
отпътуване: 18.02.2013
круиз: 16 дни/ 15 нощи
1 ден: Ушуая (Аржентина)
качване на кораба: 17.00 ч.- 17.30 ч.
2, 3 ден: по море - протокът Дрейк
4 ден: заливът Неко / Райският залив / Канала Лемер (Антарктида)
5 ден: порт Чаркот / порт Локрой (Антарктида)
6 ден: Вилхелмина / Ентърпрайз (Антарктида)
7 ден: островът Дисепшън (Антарктида)
8 ден: круиз в морето на Уедел
9 ден: пътуване към южните Шетландски острови
10 ден: по море - протокът Дрейк
11 ден: Порт Станли (Фолклендски острови)
Волънтиър Пойнт (Фолклендски острови) 08.00 – 12.00 ч.
12 ден: Сондърс / Грейв Коув (Фолклендски острови)
13, 15 ден: по море
16 ден: Монтевидео (Уругвай), слизане от кораба: 08.00 ч.
За да пътуваш спокойно, Compagnie du Ponant предлага и резервация на полети Буенос Айрес-Ушуайа-Буенос Айрес, но е необходимо да започнеш резервацията си възможно по-рано, защото местата са ограничени.

Необходимо оборудване за експедиция до Антарктида
Обувките са наистина необходимо оборудване за слизането ти на Белия континент. Compagnie du Ponant предлага наем на ботуши, адаптирани за полярни дестинации на марката Ship to Shore Traveler – истински експерт в оборудването за полюсите.
•Наем на обувки: мъжки, дамски и детски обувки се доставят безплатно директно на кораба. Ботушите, които можеш да наемеш са поне до средата на прасеца – около 35 см високи и са най-добрата препоръка за експедиции на Антарктическия полуостров. Това са гъвкави, нахлузващи се ботуши, със солидни подметки с рейтинг за температури до -40 градуса, така че крката ти да останат на топло.
• Защо да наемеш ботуши?
- Удобство: ботушите се доставят безплатно директно до кораба.
- по-малко багаж: полярните ботуши са тежки, а услугата под наем минимизира тежестта на багажа ти.
- устойчив избор: да наемеш ботуши е умен избор предвид това, че едва ли ще ти се наложи да ги носиш отново.
• Колко струва наемът? 70 USD зa наем на ботушите зa целия круиз + 70 USD зa депозит = 140 USD  зa наем на чифт ботуши.
В момента, в който се качиш на кораба, ще получиш полярен анорак. Препоръката ни е да последваш инструкциите и съветите за обличане, които ще намериш в документите си за пътуването. Не забравяй да вземеш бинокъл, медицински сертификати и рецепти.

Статуите,които трябва да се видят.

Във всяка страна, особено в столицата й,  има много древни и съвременни забележителности, които ежегодно привличат милиони туристи. Старинни замъци, площади, дворци и паркове целогодишно са обект на интерес, но не липсват и статуи, който имат същата притегателна сила за посетителите. Тук ще ви представим тези, който са най-известни и ако ви се отдаде възможност да сте гост на някоия от по-долу изброените страни, то не пропускайте шанса да ги видите отблизо.

1. Великденския остров, едно от най-уединените места на планетата, е известен с огромните си каменни статуи, или както още ги наричат Моаи. Те изобразяват човешки фигури и са с различнa височинa — от 1 до 9-11 метра. Броят им е около 900. Смята се, че каменните глави са създадени, за да бъдат увековечени обожествени племенни лидери.
Статуите, който със сигурност трябва да видите
2. Не са много християнските статуи, който бият по популярсност тази на Христос Спасителя в Рио де Жанейро. 38 метровия монумент е изграден в стил Арт Деко на един от хълмовете в планината Корковадо в периода 1922-1931 г. С времето той се превръща в символ на Рио и е неизменна част от силуета на града.
 Статуите, който със сигурност трябва да видите  
3.Посещението ви в Копенхаген няма да се счита за пълноценно, ако не видите "Малката русалка". Символа на града е замислен за изпълнение през 1909 г. от Карл Якобсен, сина на основателя на Карлсберг, който е бил очарован от балета по приказката на Ханс Андерсен. Бронзовата статуя, чиято височина е 1.25 метра, е открита на 23 август 1913 г, а нейн автор е скулптура Едвард Ериксен. Модел за главата на Малката русалка е примабалеританата на Кралския оперен и балетен театър - Елен Прайс, а за тялото е позирала самата съпруга на ваятела - Елин Ериксен.Статуите, който със сигурност трябва да видите  
4. Навсякъде по света има издигнати статуи на Буда, но една от най-впечатляващите е тази в Лешан (Leshan). Гигантския образ е изсечен върху скала в южната част на Сичуан, Китай. Скулптурата е започната през 713 г. по времето на династия Тан и е завършена след почти век по-късно през 803 г. Височината и е 71 метра, а на широчина достига 28 метра.
Статуите, който със сигурност трябва да видите 
5. Смята се, че известният сфинкс в Гиза е построен преди почти 5000 години. Това е една от най-старите и най-големи статуя в света. Защо и за кого тя е издигната - все още е мистерия. 
 Статуите, който със сигурност трябва да видите  
6. Величествената фигура на седналия Ейбрахам Линкълн, която наблюдава посетителите на Мемориала Линкълн във Вашингтон, е изваяна от Даниел Честър. Статуята е висока 9,1 метра, като 5,8 метра е образа, а 3,4 метра е пиедестала. За направата и са използвани 28 блока от бял мрамор. 
Статуите, който със сигурност трябва да видите 
7. Статуята на адмирал Хорацио Нелсън се извисява гордо върху 46 метрова гранитна колона на площад Трафалгар в Лондон и е заобиколена от четири бронзови лъва. Паметника е построен между 1840-43 г. и е израз на триумфа на англичаните над французите, а също така отбелязва и смъртта на адмирала в битката при Трафалгар през 1805 г. Статуята е висока 5,5 метра. Горната част на колоната е украсена с бронзови барелефи, за чиято направа са изпозвани пленени френски оръдия.Статуите, който със сигурност трябва да видите  
8. Бронзовата статуя на Буда в храма Коток в Камакура, Япония е създаден през 13 век. Тя тежи 93 тона, но отвътре е куха и посетителите могат да влязат в нея.
 Статуите, който със сигурност трябва да видите  
9. Ако посещавате Брюксел със сигурност ще забележите пикаещото момченце. Това е символа на белгийската столица и една от най-известните и забележителности. Точното време и обстоятелствата на създаването на фигурката, известна още като Манекен Пис, са неясни, но има няколко легенди, които стоят зад нея и най-популярната от тях е тази за херцог Годфри III в Льовен. 
Статуите, който със сигурност трябва да видите 
10. Най-високата статуя на бог Шива се намира в Санге, граничен район между Бактапур и Каврепаланкок в Непал. Завършена преди няколко години, тя е направена от мед, цимент, стомана и цинк, и е една от първите съвременни забележителности в страната.
 Статуите, който със сигурност трябва да видите  
11. Подобно на много други статуи в тази галерия, и прочутия Давид на Микеланджело трябва да стои навън, но той е затворен между защитните стени на музея от 1873 година, цели 139 години. Най-известната скулптура на Флоренция е направена от бял мрамор и е висока 4,10 метра. Ежегодно 1,3 милиона туристи идват тук, за да се възхитят на голото тяло на Давид.
Статуите, който със сигурност трябва да видите 
12. Тази статуя не веднъж е квалифицирана като една от най-грозните в света, но все пак ако сте в Москва си струва да й хвърлите един бърз поглед. Паметника на Петър Велики е нещо средно между творба на Тим Бъртън и филма Карибски Пирати. Тя е дело на противоречивия Зураб Церетели, чиято статуя на Колумб е отхвърляна нееднократно от САЩ.  Статуите, който със сигурност трябва да видите  
13. Множество версии на Мислителя на Огюст Роден са пръснати из музей по целия свят. Стотици хиляди хора се стичат, за да се насладят на скулптурите, но оригинала е един и той се намира в Музея на Роден в Париж.
 Статуите, който със сигурност трябва да видите  
14. 128 метровата статуя на Буда в Лушан е най-високата в света. Тя е завършена през 2002 година и тежи 1000 тона. Образа на Буда Вайрочана е изграден от бронз и стои върху будисткия храм.  Статуите, който със сигурност трябва да видите  
15. В парижкия Лувър се намира известната Венера Милоска - древногръцка статуя на богинята на любовта и красотата. Изработена е от пароски мрамор и е с височина 203 см. Датировката й е към 130-90 г. пр. н.е. Според експерти в оригинал тя е държала ябълка в лявата си ръка, но многобройните опити за реставрация са били безуспешни. 
 Статуите, който със сигурност трябва да видите  
16. Подаръка на САЩ от Франция - Статуята на Свободата с факел над Ню Йорк. Открития през 1886 година монумент е висок 46.5 метра и посреща всеки, пристигнал с кораб в мегаполиса.
Статуите, който със сигурност трябва да видите 
17. Огромна статуя на Чингис Хан, която просто е невъзможно да не забележите, тъй като се е покачила върху туристическия център в Улан Батор, Монголия. Посетителите могат да стигнат до главата на коня, от където се открива отлична панорамна гледка. 
 Статуите, който със сигурност трябва да видите  
18. Една от най-известните статуи в Рим - бронзовата скулптура на Марк Аврелий на кон, която в продължение на много стотици години краси площад "Капитолия". Същата е изобразена и на обратната страна на италианските евромонети от 0,50 цента. 
 Статуите, който със сигурност трябва да видите