Monday, May 21, 2012

Десетте най-красиви места за ски туризъм в Европа.

Освен че е известна с красивата си природа, Европа винаги е била свързвана и с чудесните си терени за каране на ски. Тръгвайки от Франция и стигайки до Гърция, вие имате възможността да посетите някои от най-красивите и все още слабо проучени ски дестинации на света. В Европа има събрани много повече ски и сноуборд терени, отколкото във всяка друга част на планетата.
Нека разгледаме десет от най-добрите такива места:


Кортина Дампезо (Cortina d’Ampezzo), Италия



Сгушена в долината Дампезо, Кортина Дампезо се слави с това, че е най-красивата зимна площадка на света. Курортът е най-посещаваният в Италия и е предпочитана дестинация на много чуждестранни туристи. Освен че предлага невероятни ски преживявания, той разкрива чудесна гледка към долината. Това е единственото място, което поставя ясно разграничение между Доломитите и останалата част на Алпите.


Вал Дисере (Val D’Isere), Франция





Карането на ски във Вал Дисере датира от 1930 година, когато е бил построен първият лифт на склоновете на Solaise. Слави се като най-прочутият курорт за експерти и предлага невероятна гледка. В него има много ски училища, които има какво да предложат както на начинаещите, така и на експертите. Курортът предлага един от най-модерните лифтове на света. Не е учудващо, че това е един от най-заетите курорти в Европа.


Иглс (Igls), Австрия





Разположен в "столицата на Алпите", Инсбрук, Иглс предлага достъп до някои от най-добрите ски писти на света. Курортът има великолепна старовременна архитектура. Новаците могат да използват късите склонове, докато напредналите могат да се спускат направо по пистите на Иглс. За тях има 8 професионални ски писти, с обща дължина 295 км - всички достъпни с безплатните ски автобуси.
Инсбурк не случайно е бил домакин на зимните олимпийски игри 2 пъти.


Кандерстег (Kandersteg), Швейцария



Село Кандерстег спокойно може да мине за най-живописният център за планински туризъм. Повечето хора отиват там, за да се насладят на невероятната гледка и на спокойната местност. Това е най-известното ски място за начинаещи, в което могат лесно да се научат да карат ски.
Склоновете там са по-безопасни и дават достатъчно пространство на новобранците да тестват своите техники.


Куршевел (Courchevel), Франция



Ски курортът Куршевел е построен само и единствено за зимни спортове. Той се състои от 4 села, които са кръстени на тяхната надморска височина - Куршевел 1300, Куршевел 1550, Куршевел 1650 и Куршевел 1850.
Куршевел разполага с около 370 мили ски писти и е част от ски-областта Trois Vallees.
Куршевел 1850, селото разположено на най-високата точка, е доста популярно сред богаташите от целия свят. Гостите обикновено пристигат с техните частни самолети и ако имат дълбоки джобове си изкарват наистина добре.
Разбира се, има място и за хората които предпочитат да карат просто ски и селата от Куршевел 1650 надолу са предназначени именно за тях. Има място както за аматьори, така и за експерти.


Венген (Wengen), Швейцария







Със своят 112 км терен и над 53 писти, Венген е несъмнено едно от най-красивите села в Швейцария. Това е точното място, ако сте привърженик на красивите гледки и старовременната архитектура. Най-добре познато е при средно напредналите скиори и при сноубордистите.


Шамоникс (Chamonix), Франция



Шамоникс е може би най-доброто място за планински ски туризъм в цяла Европа. Сред 12-те му писти има такива подходящи както за начинаещи, така и за напреднали. Прекрасната гледка, комбинирана с чудесните ски условия, привлича всяка година много хора от целия свят. Той се намира на върха на Mont Blanc и предлага много развлекателни дейности. Това е най-старият ски курорт във Франция.


Пас де ла Каса (Pas De la Casa), Андора



Най-високият курорт в Андора се намира на границата й с Франция. Първият лифт там е бил построен през 1957 като днес има общо 31. Курортът има 186 км пистово пространство и е предпочитан заради южното си географско положение.


Планината Пелион (Pelion Mountain), Гърция





Като говорим за красиви места за каране на ски, е добре да обърнем внимание и на планината Пелион. Доста по-малко хора знаят за нея и ски пистите тук не са разузнати много добре. Тя предлага невероятни пейзажи и възможности за ски спускания.


Нойстифт (Neustift), Австрия





Нойстифт е любимото място на много семейства, предоставяйки възможности за ски туризъм през цялата година. Най-добре познато е сред начинаещите и сноубордистите, но има какво да предложи и на средно напредналите скиори.

No comments:

Post a Comment